جمعه ۸ آبان ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۷
آمادگی عملیاتی و مقابله با جنگ روانی؛ رسالت مهم مسئولان است

حوزه/رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در جمع مدیران استان قم با اشاره به شرایط جنگی حاکم بر کشور، بر دو وظیفه اصلی مسئولان شامل حفظ روحیه ملی و مقابله با تبلیغات روانی دشمن و همچنین ارتقای آمادگی عملیاتی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در نشست شورای پدافند غیرعامل و در جمع مدیران دستگاه‌های اجرایی استان قم با تبیین الگوهای نوین تهدید و شرایط خاص حاکم بر کشور اظهار داشت: امروز الگوی تهدیدات دشمن از شکل تک‌بُعدی به جنگ ترکیبی و چندلایه تغییر یافته است؛ بنابراین در این فضا، دستگاه‌های اجرایی باید متناسب با این ماهیت جدید، سطح آمادگی خود را ارتقا دهند.

وی با اشاره به اینکه در نظام عملیاتی پدافند غیرعامل، وظایف هر یک از دستگاه‌ها در شرایط گوناگون به صورت دقیق احصا و ابلاغ شده است، افزود: نظام عملیاتی یک زنجیره پیوسته از اقدامات است و تکالیف دستگاه‌ها صرفاً روی کاغذ محقق نمی‌شود؛ بلکه باید از طریق طراحی دقیق سناریوهای بحران، آموزش مداوم نیروها، تمرین مستمر و برگزاری رزمایش‌های تخصصی در صحنه، آمادگی اجرایی و میدانی را ارتقا بخشید تا در زمان وقوع تهدیدات احتمالی، امکان پاسخ‌دهی سریع و مؤثر فراهم باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تشریح ابعاد جنگ نوین تصریح کرد: در شرایط فعلی، دو اولویت اساسی فراروی همه مدیران قرار دارد؛ نخست، حفظ روحیه ملی، امیدآفرینی و صیانت از افکار عمومی در برابر عملیات روانی و بمباران تبلیغاتی دشمن است. هدف دشمن در جنگ شناختی، ایجاد یأس و شکستن مقاومت جامعه است و دستگاه‌های اجرایی باید با خدمت‌رسانی بی‌وقفه، سرمایه اجتماعی و انسجام ملی را تقویت کنند. محور دوم نیز حفظ و ارتقای آمادگی‌های عملیاتی، حفاظت از شریان‌های حیاتی و تداوم کارکردهای اساسی در تمامی بخش‌هاست.

سردار جلالی در ادامه با ارزیابی عملکرد و وضعیت استان قم در مدیریت مخاطرات و تهدیدات گفت: استان قم به دلیل موقعیت حساس و جایگاه راهبردی خود از اهمیت بالایی برخوردار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد این استان در گذر از شرایط سخت، نسبت به برخی نقاط دیگر کمتر آسیب دیده است؛ این امر نتیجه اشراف و عملکرد قابل تقدیر مدیران استانی در تداوم کارکرد زیرساخت‌های اصلی و پاسخ‌گویی به موقع به نیازهای اساسی و روزمره مردم بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اجرای دقیق اسناد بالادستی، به‌ویژه تکالیف قانونی دستگاه‌ها در برنامه جامع پدافند غیرعامل تأکید کرد و یادآور شد: کلیه دستگاه‌ها مکلف به سطح‌بندی مراکز ثقل، شناسایی آسیب‌پذیری‌ها و ایمن‌سازی زیرساخت‌های سایبری، انرژی و خدمات عمومی هستند تا زنجیره خدمت‌رسانی در هیچ شرایطی دچار وقفه نشود.

باید پدافند را به عنوان یک امر همیشگی بپذیریم و همواره آن را پیگیری کنیم

در ادامه این جلسه، اکبر بهنام‌جو، استاندار قم، با اشاره به جایگاه راهبردی پدافند غیرعامل در ثبات مدیریتی استان اظهار داشت: نگاه به مقوله پدافند غیرعامل نباید فصلی یا مقطعی باشد؛ بلکه باید پدافند را به عنوان یک امر همیشگی، بنیادین و جاری در تمامی طرح‌ها و تصمیمات اجرایی پذیرفت و مستمراً آن را دنبال کرد.

استاندار قم با تأکید بر لزوم آمادگی کامل در برابر تهدیدات احتمالی در سطح استان، تصریح کرد: مقدمات لازم برای دستیابی به بالاترین سطح آمادگی فراهم شده و تمامی تمهیدات و پیش‌بینی‌ها برای صیانت از زیرساخت‌های حساس، استمرار خدمات‌رسانی و حفظ کامل امنیت و آرامش مردم عزیز استان قم در نظر گرفته شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha